Üvegkapu Telepítés / Bérlés

   Üvegkapu Telepítés / Bérlés

 

Vizuál Biztonság Kft. 2022-ben új szolgáltatást indít, mellyel partnereinknek szeretnék segítséget nyújtani az ÜVEGKAPU beléptető rendszer kialakításában, adatszolgáltatásában.

 

 

Mikor kell alkalmazni?

A Kormány 2021. évi LXIII. törvénye rendelkezik az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII törvény (továbbiakban: Étv.) módosításáról. A kormányrendelet alapján, 2022. január 1-jét követően, a közbeszerzésekről szóló törvény hatálya alá tartozó valamennyi 700 millió forintot elérő vagy meghaladó becsült értékű építési beruházással összefüggő építőipari kivitelezési tevékenység az Üvegkapu alkalmazási körébe tartozik.

Az adatszolgáltatásra a DATRAK Kft. jogosult, így a kivitelezőnek adatszolgáltatási szerződést kell kötni.

 

ÉPÍTÉSI TERÜLETRE
TÖRTÉNŐ BE- ÉS KILÉPTETÉS
SZABÁLYOZÁS

Az Építőipari Monitoring- és Adatszolgáltató Rendszer, azaz az Üvegkapu célja, hogy valós időben tartsa nyilván az építése munkaterületen foglalkoztatott munkavállalók és vendégek építési munkaterületre való be- és kilépéseinek adatait.

Az Üvegkapu rendszer a NAV, az Építésfelügyeleti Hatóság és a Foglalkoztatás-felügyeleti Hatóság számára is információt továbbít arról, hogy egy adott építési területen éppen hányan és kik dolgoznak.

 

Szolgáltatásaink:
– beléptető rendszer telepítése (adatszolgáltatásra), (opcionálisan munkaidőnyilvántartó jelenléti ív kezeléssel)

– forgóvilla beléptetés

– sorompó beléptetés

– biometrikus azonosítás (arcfelismerés, újlenyomat)

– Őrbódé konténer, megfigyelésre, beléptetésre (igény szerint klimatizálva)

– kamera rendszer (opcionálisan védőfelszerelés megfigyelés, sisak, mellény)

– rendszerámfelismerő rendszer

– karbantartás

– bérleti lehetőség (megfigyelő rendszer kialakítása, üvegkapu rendszer bérlése, bővebben: keresse a +36205216564-es számot)

 

 

Példa a kialakításra:

 

Üvegkapu rendszer kialakítása során csak is megbízható gyártók termékeit telepítjük, így biztosítva partnerünket a rendszer megbízható működésében. Minden általunk telepített eszköz kültéri felhasználású és időjárási viszonyoknak ellenálló.

 

ÉPÍTŐIPARI PROJEKTEK KAMERA RENDSZERE

A vizuális megfigyeléshez használt eszközök kiválasztása függhet a különböző használni kívánt funkcióktól és a kamerarendszer üzemeltetéstől

Építési kamerarendszerek funkciói az egyedi igények megvalósítása miatt állandóan bővülnek. Az építőipari kivitelezési munkaterületen a kamerál elhelyezésének hátterében kezdetekben elsősorban a terület megfigyelése és monitorozása volt. Ebbe funkcionálisan tartozik bele vagyonvédelmi feladatok mellett a beruházó, a projektvezető vagy a kivitelező irányából megfogalmazódó igénye, hogy kontrollálhassa, hogyan halad a munka, hogyan tartják be az alvállalkozók a különböző technológiai eljárásokat és mindezt távolról, anélkül, hogy kimenne az építkezés helyszínére.

ENERGIAELLÁTÁS

A kamerák az organizációs terv alapján a központtól maximum 150m-re helyezkednek el és gépjármű, munkagép, anyagszállítás és ideiglenes utak a kamerarendszer kábel nyomvonalát nem keresztezhetik és a kábelezés valamilyen tartószerkezethez (pl.: organizációs kerítéshez) lehetséges. (Helyi energiaellátás nem szükséges!)

A kamerák az organizációs terv alapján a központtól több, mint 150m-re helyezkednek el vagy gépjármű, munkagép, anyagszállítás és ideiglenes utak keresztezik vagy a kábelezés rögzítése tartószerkezethez nem lehetséges. (Helyi energiaellátás szükséges kamera oszloponként, kamera pontonként!)

 

Timelapse videó felvétele

Képek sorozatával az építkezés vagy bármilyen hosszabb ideig tartó folyamat dokumentálása, majd az ezekből a képekből összefűzött rövidfilm, amely a nézőben az idő múlásának érzetét kelti.

További információért keresse: +36205216564 vagy info@vizualbiztonsag.hu címet.